Organisatie

Van kostganger naar kostwinner.
De Van Dorp foundation zet zich al jarenlang in voor de kansarme kinderen in Uganda. In 2005 is Van Dorp installaties gestart met de foundation middels de ondersteuning van een school in Uganda.  Het doel van de foundation is de kinderen van kostganger naar kostwinner te krijgen. De Van Dorp foundation geeft maandelijks geld aan de school voor het salaris van de leerkrachten, de schriften en pennen, de huisvesting en het onderhoud van de school en een maaltijd voor de kinderen. Alle kinderen krijgen per dag 1 maaltijd op school, omdat ze die thuis meestal niet krijgen.

In 2011 zijn op de school zonnecollectoren geplaatst, zodat er nu ook de beschikking is over elektriciteit. Uganda is een heel arm land en het begint zich nu te ontwikkelen. Dit geldt ook voor de kinderen. Eind 2013 waren de eerste drie kinderen klaar om verder te studeren.

Hoe komt de Van Dorp foundation aan inkomsten?
Van Dorp installaties besteedt standaard elk jaar 5% van haar winst aan de Van Dorp foundation. Daarnaast vraagt Van Dorp installaties bij openingen en jubilea als cadeautip altijd een donatie voor de Van Dorp foundation. Tevens ontvangt de foundation donaties via relaties en medewerkers. Zo is er voor de medewerkers van Van Dorp installaties een project opgezet "Adopteer een kind". Een medewerker kan alleen of samen met collega's een kind financieel adopteren door maandelijks een bedrag over te maken.
 

 

Met Kennis en Respect