Van Kostganger naar Kostwinner

Begin 2005 heeft Van Dorp installaties de Van Dorp foundation opgericht. Deze foundation richt zich op projecten in Uganda. Uganda is het armste land ter wereld met ontzettend veel weeskinderen. Het doel van de foundation is de kinderen van kostganger naar kostwinner te krijgen. Er zijn hiervoor drie projecten op gezet:

  1. Basisscholing voor weeskinderen in Luwero
  2. Vakonderwijs voor kinderen
  3. Werkgelegenheidprojecten

Basisscholing voor weeskinderen in Luwero
In het Luwero-district, drie uur rijden van de hoofdstad Kampala, heerst veel armoede en zijn veel kinderen wees. Mede daardoor gaan kinderen niet naar school. In dit district ondersteunt de Van Dorp foundation een lagere school. De kinderen krijgen nu gratis goed onderwijs en één maaltijd per dag. Samen met de Ugandese bevolking wil de foundation de school verder uitbouwen en de zorg voor de weeskinderen verder verbeteren. 
 
Vakonderwijs voor kinderen
Goed vakonderwijs is zeldzaam in Uganda. Om de kinderen te helpen op eigen benen te staan, moeten er meer vakscholen komen. In deze vakscholen kunnen zij leren metselen, timmeren en naaien, maar ook opgeleid worden in koeltechniek, een opleiding krijgen tot secretaresse of een vakopleiding hotelcatering volgen. Met verschillende organisaties zijn er contacten om dit onderwijs te realiseren.
 
Werkgelegenheidprojecten
Met het creëren van werkgelegenheid wordt een structurele bijdrage geleverd aan het oplossen van de armoede. De werkgelegenheidsprojecten moeten onder andere gericht zijn op producten die geëxporteerd kunnen worden. Bovendien richt de Van Dorp foundation zich op de opwekking van duurzame energie, het ontwikkelen van koeltechniek en het opzetten van melkcoöperaties.

Met Kennis en Respect